Palvelimen siirto pilveen

Palvelimen virtualisointi tai kopiointi pilveen

Palvelimen siirto pilveen

Palvelin pitäisi siirtää pilveen, mutta kaikkien ohjelmistojen uudelleenasennus kuulostaa liian suurelta urakalta? Ei huolta, me siirrämme palvelimesi 1:1 kopiona pilveen huolettomasti ja täysin palveluna oli kyseessä sitten rauta- tai virtuaalipalvelin.

Palvelimen kopiointi pilveen onnistuu joko toiselta palveluntarjoajalta tai esimerkiksi rautapalvelin voidaan kopioida näppärästi pilveen ja ottaa virtuaalipalvelimen hyödyt irti vanhemmallakin palvelimella, jonka laitteisto päivittyy siirron yhteydessä reilusti tuhdimmaksi ja sitä päivitetään tulevaisuudessa aktiivisesti.

Oletuksena kopio tehdään samoilla resursseilla, mutta kopioinnin yhteydessä on mahdollista muuttaa mm. levyn kokoa tai muita resursseja kuten prosessoritehoa tai muistin määrää ja tässä kohtaa onkin hyvä mahdollisuus skaalata palvelinta.

Kopiointiprosessi lähtee liikkeelle sovittuna ajankohtana kuten esimerkiksi viikonloppuna tai yöllä, jolloin palvelimella on vähiten aktiivisia käyttäjiä.

Itse kopiointi ei juurikaan rasita lähdepalvelinta. Yleensä kopioinnin kestoon vaikuttaa eniten verkkoyhteyden nopeus sekä tietysti käytetyn levytilan määrä ja palvelinta voi kopioinnin aikana käyttää normaalisti.

Aluksi sopivana ajankohtana tehdään koevedos, jonka perusteella näemme kuinka kauan kopiointi tulee kestämään ja sen perusteella sovimme kopioinnin tapahtumaan tiettynä aikana.

Computer being virtualized
  • Lähdepalvelinta voi kopioinnin aikana käyttää normaalisti
  • Kopioinnin jälkeen voit alkaa käyttämään palvelinta pilvestä saman tien
  • Kopiointi tehdään sovitusti hiljaisena aikana ja käyttöönotto koordinoidaan saumattomasti
  • Voit muuttaa palvelimen resursseja tarpeen mukaan ennen tai jälkeen kopioinnin.

 

Tarjoamme palvelimen yhteyteen tarvittaessa eriliset palomuurit, VPN-yhteydet ja kaiken turvalliseen etäkäyttöön liittyvät asiat.